kop3

Met een glimlach

De "Club van Suikerzakjesverzamelaars in Nederland" werd oorspronkelijk, in 1995, opgericht als "Suikerzak Nederland". Het was een niet-bestaande organisatie, zonder enige rechtspersoonlijkheid. Eigenlijk wilde ik een onderwerp verzinnen, waarmee ik kon leren om Internetpagina's te maken...
Ook de door "Suikerzak Nederland" in het leven geroepen "Vereniging Vrienden van de Suikerzak" was geen echte vereniging. Ik maakte iedereen (familie, vrienden, kennissen enz.) die mij van suikerzakjes voorzag, automatisch lid van deze 'vereniging'.

Internet

Met de 'massificering' van Internet kwam het rond 1999 steeds vaker voor, dat ik telefoontjes en e-mailtjes kreeg van serieuze suikerzakjesverzamelaars die graag lid wilden worden van de Vereniging. Ik moest hen iedere keer uitleggen dat 'Suikerzak Nederland' en de 'Vereniging Vrienden van de Suikerzak' niet bestonden, dat het een grap was, dat het voor de 'leukigheid' was gedaan. Dat leverde helaas menige teleurstelling en veel misverstanden op. Ondertussen was het verzamelen van suikerzakjes ook een veel serieuzere hobby van mij geworden. Daarom heb ik de kerstvakantie 2000 gebruikt om de toen bestaande website volledig te herzien en de nieuwe "Club van Suikerzakjesverzamelaars in Nederland" op te richten.

Ludieke pagina's

De 'ludieke' pagina's van de oorspronkelijke site zijn nog te bekijken:

  • Informatie over de Vereniging Vrienden van de Suikerzak
  • Het 'certificaat van lidmaatschap' van de Vereniging Vrienden van de Suikerzak
  • Informatie over het tijdschrift 'De Zak'
  • De suikerzak in de wereldliteratuur

Veel plezier... :-))

Januari 2001
Harry Dietz
Houten

Contact

Club van Suikerzakjesverzamelaars in Nederland
p/a Harry Dietz
De Fuik 29
3995 BJ Houten
Telefoon 06 - 22111485 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.suikerzak.nl